Ook al zijn de koersen van bitcoin en andere cryptomunten voor het eerst in vier maanden weer forst aan het stijgen, staan deze nog altijd veel lager dan de vorige bull run. Maar waarom is dat?

Iedereen die zich op dit moment in de wereld van de cryptomunten bevindt zal het wel door hebben gehad, de koersen staan momenteel erg laag. Een hoop mensen denken dat dit het einde is van de cryptomarkt, maar dit is natuurlijk vrijwel allemaal bangmakerij. Echter is het wel van belang dat we eens kijken naar de mogelijke oorzaken die gezorgd kunnen hebben voor de laatste prijsdalingen. Op die manier kunnen we veel beter inzien wat ons nog te wachten staat voor de koers.

Wat is de oorzaak voor de daling?

Eigenlijk zijn er meerdere soorten kleine oorzaken aan te wijzen die allemaal hebben gezorgd voor een daling in de koersen. Op dit moment bevinden bij ons vrij stabiel, maar het is nog steeds een bear market. Dit is een markt die een neerwaartse trend meemaakt, een trend waarbij de prijzen dus naar beneden gaan. hieronder hebben we voor jou enkele redenen uiteengezet die bij hebben gedragen aan deze daling in de koersen van de munten.

Een aantal grote investeerders weg – als we kijken naar de boeken van de geplaatste orders op de exchanges dan zien we dat er een paar grote investeerders zijn gaan schuiven met hun vermogen. Deze hebben bijvoorbeeld in een keer een paar honderd Bitcoins verkocht. Doordat zij een aanzienlijk grote positie bezitten is het lastig om te zien of het nu echt gaat om een neerwaartse trend of dat het juist komt door een paar personen die aan het speculeren zijn. door deze grote investeerders zijn de koersen met een paar procent gaan dalen.

Relatief veel negatief nieuw – door de media is er de laatste tijd toch een beetje een slecht beeld ontstaan rondom de crypto munten. Zo stelt de media dat de Bitcoin erg veel is gedaald, ook al valt dit relatief gezien wel mee. Door deze negatieve berichtvoering is het voor de mensen die twijfelen of ze willen verkopen een stuk makkelijker geworden om toe te geven aan hun onderbuikgevoel. Hierdoor ontstaat er als het ware een self-fulfilling profecy, doordat mensen denken dat het slecht gaat gaan ze zelf ook verkopen (waardoor de koersen weer sneller dalen).

Een algemene daling – de cryptomarkt is zeker niet de enige markt die een daling meemaakt. Als we kijken naar bijvoorbeeld de AEX of de SP500 dan zien we dat deze dit jaar ook enkele rake klappen hebben opgelopen. Het is dan ook een algemene ontwikkeling die we zien op de financiële markten, de crypto munten zijn zeker niet de enige die hier last van hebben.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van ontwikkelingen die hebben gezorgd voor de relatief lage prijzen. Als je uitzoomt op de grafieken dan zal je zien dat dit dipje echt wel meevalt. De kans is groot dat over enkele maanden de prijzen wel weer zullen stijgen, je moet alleen even een beetje geduld hebben.

Leave a Reply