btc-kopen-500x180
http://m2z.25c.mywebsitetransfer.com/wp-content/uploads/2021/02/cropped-bitonic-review.png

Bitcoin rekening aanmaken voor beginners

Als je op zoek bent naar een online wallet dan zijn er nogal wat keuzes waar je voor kunt gaan. De bekendste wallet is Coinbase, deze wallet heeft meer dan 10 miljoen gebruikers. Je kunt vandaag nog een gratis wallet aanmaken door op de volgende link te klikken wallet aanmaken. Dit zorgt ervoor dat je al jouw cryptomunten op één plek kan bewaren. Het bewaren van jouw BTC, BCH, ETH, ETC, LTC, en ERC-20 tokens is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wat is een Bitcoin wallet?

Wil je Bitcoin verhandelen dan zal je moeten beschikken over een wallet, dit is eigenlijk een digitale sleutelbos. Door deze wallets zal je in staat zijn om bitcoins te ontvangen en te versturen. In de wallet zal je jouw Bitcoin adres kunnen beheren. Er zijn een hele hoop wallets beschikbaar, welke wallet bij jou past zal een beetje afhangen van wat je wilt bereiken. Door de volgende categorieën te bekijken weet je al wat beter waar je aan kunt denken.

Hardware wallets

Je kunt de hardware wallets het beste vergelijken met die apparaatjes die je van de bank krijgt voor internet bankieren, bijvoorbeeld de ABN Amro e.dentifier of Rabo Scanner. Het grootste voordeel van deze wallets is dat je niet meer zo makkelijk gehackt kunnen worden, daarnaast krijg je niet meer te maken met malware. Ook biedt het een veel betere veiligheid door de mogelijkheid tot het maken van een back-up, dit doe je aan de hand van een recovery phrase.

Meest veilige methode voor uw cryptomunten

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een prima instapmodel hardware wallet voor het opslaan van al uw cryptomunten. Hij is aan de goedkope kant, voor ongeveer €60 krijg je deze wallet met scherm in huis. Dit apparaatje is nog altijd mateloos populair, ook al bestaat hij al sinds 2016.

Nu bestellen

Trezor

Het merk Trezor heeft in 2014 de eerste Bitcoin hardware wallet uitgebracht. Het voordeel van de Trezor wallet is dat hij er goed uitziet en dat hij super eenvoudig is om te bedienen. Door te kiezen voor een Trezor wallet zal je al jouw bitcoins op een veilige manier op kunnen slaan.

Nu bestellen

KeepKey

Keepkey is ook wel bekend geworden als een grotere hardware wallet, echter is hij heel simpel te gebruiken. Op deze locker is het mogelijk om een onbegrensde hoeveelheid ‘private keys’ te bewaren. Deze wallet ondersteund onder andere de Bitcoin wallets Electrum en multibit HD.

Nu bestellen

Software wallet

Naast de hardware wallets is het ook mogelijk om te kiezen voor een software wallet. Een software wallet is eigenlijk een speciaal programmaatje voor op je computer of smartphone. Maak je geen zorgen, ze zijn super eenvoudig te gebruiken. Wel zijn deze wallets kwetsbaarder voor hackers, bewaar hier dan ook geen grote hoeveelheden aan munten op. Zie het eerder als een soort lopende rekening van waar je jouw munten verhandeld, niet als een externe opslag.

 

exodus 2017-12-14 om 23.57.14

 

Exodus

Exodus is bekend geworden als een multi-cryptocurrency wallet. Dit houdt ook wel in dat de wallet naast Bitcoin een hele hoop andere munten kan opslaan. De prettige interface en de gebruiksvriendelijkheid maakt dit een uitstekende keuze voor de nieuwe handelaren. De software is gratis te downloaden voor Windows, macOS en Linux ook is Exodus te gebruiken op uw mobiel iOS, Android.

Exodus is hier gratis te downloaden.

Schermafbeelding 2017-12-14 om 23.59.59

 

Electrum

Heb je Windows of Linux dan is Electrum zeker een software wallet voor jou. Deze gratis wallet biedt een hele hoop veiligheidsopties, zo kan je jouw munten altijd veilig bewaren. Je kunt Electrum onder andere gebruiken in combinatie met andere hardware wallets. Ook deze crypto wallet kan je gratis downloaden via onderstaande link.

 

Electrum is hier gratis te downloaden.

copay 2017-12-15 om 00.03.37

 

Copay

Copay is een Bitcoin-wallet van Bitpay die men kan downloaden voor iOS, Android, Windows Phone, Linux, macOS en Windows. Omdat Copay te gebruiken is op meerdere platforms is het een stuk prettiger om jouw munten op te slaan dit alles maakt copay ook een hele goede keuze als het om een crypto wallet gaat.

 

Copay is hier gratis te downloaden.

Iedere Bitcoin wallet of crypto wallet heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Wij vinden een hardware wallet als Trezor of de Ledger erg fijn, echter is dit toch echt een persoonlijke keuze. Doe daarom altijd zelf goed onderzoek naar de wallet die je op het oog hebt, je wilt niet een ‘neppe’ wallet downloaden.