Toen Vitalik Buterin zich zorgen maakte over op winst gerichte spelers op Ethereum, reageerde de community met verschillende perspectieven.

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin uitte zijn bezorgdheid over de toekomst van de blockchain in een recent interview, en aanwezigen van het recente ETHDubai-evenement uitten gemengde gevoelens over zijn perspectief op de gevaren van crypto.

In een interview met Time magazine wees Buterin op enkele van zijn zorgen over het netwerk, waaronder dat het wordt bevolkt door spelers die alleen uit zijn op winst en afwijken van de oorspronkelijke visie van een egalitair platform. “Als we onze stem niet gebruiken, zijn de enige dingen die worden gebouwd de dingen die onmiddellijk winstgevend zijn”, zei hij.

In een reactie op de ellende van Buterin zei Sergej Kunz, mede-oprichter van 1inch Network, dat hij het zeer oneens is met de mede-oprichter van Ethereum. Kunz zei dat hoewel er “zwendelprojecten” zijn die proberen geld te krijgen van particuliere investeerders, er ook goede projecten zijn die echt financiering nodig hebben en die financiering kunnen krijgen van durfkapitalisten die proberen winst te maken. Onder verwijzing naar 1inch als voorbeeld, legde Kunz uit dat:

“We see angels and investors. They helped us. They gave us money to fully concentrate, to work on this startup. […] We work to improve the space, to create something unique and improve the whole financial system.”

Aleksei Pupyshev, een ontwikkelaar bij GTON Capital, vindt dat er een balans moet zijn tussen profit- en non-profitinitiatieven binnen de ruimte. Hij denkt dat hoewel er veel projecten zijn die liefdadigheid ondersteunen en gezondheidsgerelateerde problemen oplossen, beloningen mensen kunnen motiveren om in de industrie te komen.

“We need more motivation for people who are exploring, and they are exploring by investing.”

Aan de andere kant is Siva S, chief technology officer van Ozone, van mening dat het probleem verband houdt met de groei van het platform. Volgens hem zullen, naarmate het crypto-ecosysteem groeit, meer traditionele financiële spelers die op winst gericht zijn binnenkomen en “een soort van controle” willen. Hij is echter van mening dat zolang kernconcepten zoals consensus relevant blijven, ontwikkelaars nog steeds graag bovenop Ethereum zullen bouwen.

Ondertussen deelt Raullen Chai, mede-oprichter van IoTeX, dezelfde zorgen als Buterin. Hij maakt zich ook zorgen dat cryptopioniers niet in staat zullen zijn vast te houden aan hun visie op hun platforms. Hij legde uit:

“I do have the same concern here. I’m not sure if the crypto OG folks can stick to their vision. I hope they can, and I don’t see a fix for this problem, unfortunately.” 

Laat een Reactie achter