De kans is groot dat ook jij jouw eerste Bitcoins wilt kopen, je bent immers niet voor niets hier terecht gekomen. In dit artikel zullen wij je laten zien op wat voor manier jij aan de slag kunt met je aankoop van Bitcoin. Na het lezen van dit artikel weet je welke stappen je allemaal zal moeten doorlopen en waar je rekening mee moet houden.

Kies een goede aanbieder (exchange)

De beste plaats om uw eerste Bitcoin-aankoop te doen is bij een betrouwbare partij. Er zijn een heleboel aanbieders op dit moment. Sommige zijn minder betrouwbaar dan andere, dus het is belangrijk om de juiste exchange te kiezen en daar helpt bitflex u zeker mee. Daarom raden we je aan om Bitonic te gebruiken, deze is op dit moment een van de beste bitcoin exchange van Nederland. In dit artikel laten wij je zien hoe je de stappen moet nemen om via de bitonic site de aankoop van jouw eerste Bitcoins te kunnen maken. Lees dit dus echt goed door voordat jij besluit om een investering te maken, zo zal je namelijk niet meer voor verrassingen komen te staan.

Bitonic

Bitonic is een crypto exchange die al voor een lange tijd bestaat. Deze aanbieder heeft bewezen populair te zijn bij handelaren dankzij de eenvoudige wijze om Bitcoin te kopen. Op dit moment kan je super eenvoudig jouw eerste Bitcoin kopen door middel van een iDeal betaling. Zodra je jouw Bitonic aanbesteding maakt zal je gelijk jouw munten in ontvangst kunnen nemen. Houdt er rekening mee dat Bitonic extra gebruikersinformatie (KYC) nodig heeft voordat er stortingen of opnames kunnen worden gedaan denk hier ook aan het verifiëren van uw bankrekening. Aanmelden voor een account is niet nodig als u met iDeal uw bitcoins koopt.

Stort een bedrag

Bitonic is van de weinige aanbieders die iDeal voor de betalingen ondersteunt. Om uw storting te maken, ga je op de site zelf naar de knop kopen. Een nieuwe pop up wordt weergegeven, voorzien van een lijst met gegevens die je kunt invullen. Selecteer de manier die je wenst te gebruiken door te klikken op Storten, bijvoorbeeld een storting via IDeal in Euro (EUR). Er wordt een nieuwe pagina geopend waar je kunt kiezen tussen de verschillende stortingsmethoden. Houd er rekening mee dat SEPA-deposito’s doorgaans lagere kosten hebben. Zodra je jouw stortingsmethode hebt geselecteerd moet je alle betalingsinformatie die je zult gebruiken, met name het verwijzingsnummer controleren voordat je het gewenste bedrag wilt overmaken.

  • Tip: Voor uw eerste storting is het aan te raden om met een klein bedrag te beginnen om het veilig aan te pakken. Zodra het kleine bedrag uw Bitonic-rekening bereikt, kun je overgaan tot het storten van het bedrag dat je daadwerkelijk wilt gebruiken voor de handel.
  • Tip : Voor Europese landen is het beter om SEPA-stortingen te gebruiken in plaats van een overschrijving, omdat het lagere kosten met zich meebrengt. Houd er rekening mee dat het tot een paar dagen kan duren voordat jouw geld je rekening op de site bereikt.

Controleer het saldo

Om je munten te bekijken kan je naar je mailbox gaan, hier vind je namelijk de bevestiging van de aankoop. Hier in staat dan ook wat je hebt gekocht en voor hoeveel euro je iets hebt gekocht. Dat is alles wat er is om wat bitcoin te kopen. Het is snel en gemakkelijk. Je kunt opnieuw op de “Koop” knop tikken om je Bitcoin te verkopen om geld terug te storten op jouw bankrekening. Na deze aankoop zal ook jij jouw eigen Bitcoins in handen hebben, zo makkelijk kan het dus zijn.

Vind een goede Bitcoin wallet

Digitale “wallets ” worden gebruikt om Bitcoin op te slaan totdat je ze kunt uitgeven of inwisselen voor een andere valuta. Wallets variëren in termen van functies, platforms waarop ze kunnen worden gebruikt en beveiliging, dus het is belangrijk om er een te kiezen die voor jou werkt.  Om u op weg te helpen, is het verstandig om de wallet te gebruiken die automatisch aan je wordt verstrekt bij aankoop van je Bitcoin Het is echter ook een goed idee om een wallet op te zetten die niet gekoppeld is aan een beurs. Op die manier heb je nog steeds directe toegang tot jouw Bitcoin als de beurs ooit down gaat of wordt overspoeld met internet verkeer. Hierbij enkele goede wallets:

  • Exodus Een alles-in-één offline applicatie met ondersteuning voor een aantal cryptocvaluta’s, waaronder Bitcoin. Exodus is gratis te gebruiken, heeft een ingebouwde shape-shift trading en een aantal eenvoudige grafische tools om je te helpen uw cryptocurrency portfolio te visualiseren.
  • Mycelium is een populaire mobiele wallet die bekend staat om zijn compatibiliteit met meer geavanceerde technologie, zoals Trezor hardware portefeuilles (voor maximale veiligheid) en Tor.

Dankzij deze tips zal ook jij in staat zijn om jouw eerste Bitcoin aan te schaffen, voor je het weet kan ook jij je een echte crypto handelaar noemen. Houdt deze site in de gaten voor nog veel meer informatie omtrent de handel in cryptovaluta!

Leave a Reply