Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal en geeft de voorkeur aan Bitcoin-vriendelijke Cash-app

Wood is van mening dat Venmo slechts een volgeling is van Cash App, die meer dan het dubbele van Venmo’s inkomsten heeft gegenereerd van bijna de helft van het aantal gebruikers.

De oprichter van crypto-investeringsmaatschappij Ark Invest, Cathie Wood, heeft alle aandelen van het bedrijf in PayPal gedumpt en heeft meer vertrouwen getoond in de langetermijngroei van het Cash App-betalingssysteem dat gebruikmaakt van het Bitcoin (BTC) Lightning Network. Wood legde de zet van haar bedrijf uit op de Miami Bitcoin 2022-conferentie die zaterdag werd afgesloten.

Het Lightning Network (LN) is een laag-2-oplossing voor Bitcoin bedoeld om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken. Financieel technologiebedrijf PayPal exploiteert de betalingsapp Venmo als een directe concurrent met Block’s (voorheen Square) Cash App.

Wood zei vrijdag in een interview met CNBC dat ze de beslissing had genomen om PayPal voor Cash App te laten vallen vanwege de meer omvattende benadering van de integratie van digitale activaportefeuilles. Ze zei dat hoewel Venmo Bitcoin is gaan accommoderen, “het meer een volgeling is van Cash App.”

We hebben de neiging om te wedden met wie we denken dat de winnaars zullen zijn. Toen we onze portefeuilles consolideerden tijdens een risicovrije periode, kozen we Block over PayPal.
Wood vervolgde dat de overtuiging van haar bedrijf in Cash App voortkomt uit wat zij beschouwt als de organisch gedreven groei van gebruikers “in tegenstelling tot een meer top-down benadering” van Venmo.

Over het algemeen is Wood van mening dat particuliere beleggers de cryptomarkt tot nu toe hebben gedreven, zoals ze zei:

“Ik denk niet dat de meeste institutionele beleggers zijn gepositioneerd zoals ze uiteindelijk zullen zijn. Retail heeft hier echt de leiding genomen.”
Venmo heeft momenteel 70 miljoen gebruikers en een winst van $ 850 miljoen, vergeleken met de 44 miljoen en $ 2,03 miljard winst van Cash App in 2021, volgens gegevens van app-tracker Business of Apps. Het schril contrast in hun vermogen om winst te maken, zou een andere motiverende factor kunnen zijn voor de beoordeling van de twee merken door Ark.

Gerelateerd: Bitcoin schiet dieptepunten van april naarmate de sterkte van de Amerikaanse dollar het hoogst is sinds mei 2020

Aangezien Ark Invest een bullish standpunt heeft ingenomen over Cash App, kondigde Miles Suter, de leider van het Bitcoin-product, donderdag aan dat Amerikaanse gebruikers automatisch een deel van hun directe stortingen in Bitcoin zouden kunnen investeren.

Wood is een grote Bitcoin-gelovige die haar voorspelling herhaalde in het interview dat BTC tegen 2030 $ 1 miljoen zou bereiken.

Leave a Reply