Bitcoin opties voor futures

Heel wat mensen zijn al voor een lange tijd aan het wachten op de Bitcoin opties voor futures. Het heeft een lange tijd geduurd, maar het ziet er nu echt naar uit dat deze opties live zullen gaan. Volgens CME zal de lancering plaatsvinden op 13 januari 2020. In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over deze aankondiging.

Wat is er precies aangekondigd?

CME Group, ‘s werelds grootste en meest diverse derivatenmarkt, kondigt vandaag opties aan op de Bitcoin-futurescontracten. Deze zullen vanaf 13 januari 2020 beschikbaar zijn voor de handel, in afwachting van een herziening van de regelgeving.

“Sinds de lancering van onze Bitcoin-futures bijna twee jaar geleden, hebben klanten een groeiende interesse getoond in opties als een andere manier om deze markten af te dekken en te verhandelen”, aldus Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity Index and Alternative Investment Products. “We hebben nauw samengewerkt met onze klanten en de sector om hier bij de CME Group een robuuste en steeds liquidere onderliggende termijnmarkt te creëren en we geloven dat de Bitcoin-opties onze klanten nu meer precisie en flexibiliteit zullen bieden om hun risico’s te beheren”.

In september onthulde de CME-groep de plannen om tegen het eerste kwartaal van 2020 opties op BTC-futures uit te rollen. In oktober zei de onderneming te verwachten dat er in Azië een grote vraag zal zijn naar haar toekomstige BTC-optieproduct.

McCourt merkte op dat de miners van Bitcoin met opties waarschijnlijk in staat zouden zijn om de kosten van hun productie nauwkeuriger af te dekken.

Een aanzienlijk grote verandering

De marktgebruikers hebben sinds hun lancering in december 2017 snel de Bitcoin-futures geadopteerd.  Belangrijke hoogtepunten van de groei van deze markt zijn onder andere:

  • Gemiddeld dagelijks volume van meer dan 6.500 contracten in 2019, wat overeenkomt met ongeveer 32.500 bitcoin per dag.
  • 22 succesvolle termijncontracten sinds de lancering van de nieuwe onderneming
  • 3.500+ handel in individuele rekeningen
  • 47 procent van het handelsvolume is van buiten de VS.

CME Group is de enige derivatenmarkt waar klanten benchmarkopties op futures kunnen afdekken of verhandelen in alle beleggingscategorieën, met een gemiddeld dagelijks optievolume van 4,3 miljoen contracten in 2019 tot op heden.

Door deze aankondiging zal er een hele hoop geld gaan stromen richting de cryptomarkt, dit is natuurlijk altijd een goed teken. Het laat zien dat steeds meer instellingen ingrijpen op de mogelijkheid om hier ook in te verhandelen, met als gevolg dat Bitcoin wereldwijd steeds bekender zal worden.

Wil je trouwens nog meer te weten komen over de huidige stand van de cryptomarkt dan raden wij je zeker aan om hier op de site even te blijven hangen, we hebben namelijk nog veel meer artikelen. Zo heb je alles wat je maar nodig hebt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Laat een Reactie achter