Wat is er aan de hand?

De prijs van Bitcoin (BTC) viel uit de dalende driehoek, waardoor er een extreme angst ontstond binnen de cryptomarkt. De Bitcoin koers blijft hangen in een bear market sinds de top op 13.800 dollar, omdat de prijs naar beneden blijkt te gaan. Echter, is de Bitcoin koers alleen voor de korte termijn aan het dalen? Of is er meer aan de hand? In deze Bitcoin analyse zullen we proberen om wat beter in kaart te brengen wat er op dit moment met Bitcoin allemaal aan de hand is.

Crypto marktsentiment registreert extreme angst

De Crypto Fear & Greed Index laat momenteel zien dat er extreme angst bestaat in de markt. De index is gebaseerd op volatiliteit (25%), marktmomentum/volume (25%), sociale media (15%), enquêtes (15%), dominantie (10%) en trends (10%).  Over het algemeen is de index een goede indicator om te gebruiken in de technische analyse, omdat hij het algemene sentiment beschrijft. Op dit moment is het sentiment met een aantal van 12 van de 100 extreem angstig. Deze cijfers werden alleen gezien tijdens de bearish periode van december 2018 – februari 2019 en tijdens de plotselinge prijsdaling medio augustus van dit jaar.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Veranderingen van de Bitcoin Mining Hash rate

Bitcoin (BTC) heeft deze week al een einde gemaakt aan de mythes dat zijn hashtarief deze week met 40% is gedaald en enkele dagen later een nieuw record heeft bereikt. Welke hasj crash? Zoals de gegevens van de monitoring resource Coin Dance bevestigen, heeft het hash tarief na de daling van 104 quintiljoen hasj per seconde (h/s) naar 57 op 23 september weer een stijging meegemaakt. Op 24 september verdubbelde het, en bereikte het ruim 114 quintillion h/s, dit is een van de hoogste snelheden die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen. Zoals Cointelegraph meldde leken de mensen aanvankelijk bang toen het hashtarief daalde. Dat gevoel werd nog verder versterkt door het feit dat BTC/USD een dag later 15% van de waarde verloor, dit is natuurlijk niet zo goed voor het sentiment. Maar is het nu echt iets om bang voor te zijn?

Kansen om te kopen

Zoals Baron Rothschild ooit zei: “Buy when there’s blood on the streets, even if the blood is your own”. Wanneer de markten in extreme angst zijn, zal dit koopkansen bieden en wanneer de markten euforisch of hebzuchtig zijn (bv. als je lokale bakker begint over Bitcoin), is het tijd om te stoppen. Als je dan ook veel geld wilt verdienen is het niet handig om je te laten leiden door het sentiment binnen de markt, het is juist handig om in te kopen tijdens een lage periode. Dit zorgt ervoor dat je meer munten kunt kopen voor hetzelfde bedrag, iets wat voor iedere crypto handelaar toch wel goed in de oren zal klinken.

Laat een Reactie achter

  1. BITFLEX | Analyse van de huidige cryptomarkt

    […] de resterende top 10 cryptografieën, aangezien de bulls worstelen om te winnen van de bears die al ruim 4 maanden lang de overhand […]