Bitcoin Vandaag

Bitcoin heeft een grote tegenslag te verduren gekregen nadat de koers enkele duizenden dollars daalde, met als gevolg dat de koers van deze grootste munt onder de 10.000 dollar zakte. Dit verlies betekent dat Bitcoin de afgelopen zeven dagen meer dan een kwart van zijn waarde heeft verloren, hierdoor is er een einde gekomen aan een lange stijgende lijn die in 2019 in werking werd gezet. Nu is het alleen niet zo dat Bitcoin verloren is, het is namelijk niet de eerste keer dat de munt zover naar beneden is gezakt. In dit artikel zullen wij je wat meer laten zien over wat er op dit moment allemaal aan de hand is met Bitcoin.

Het nieuws van Facebook

De laatste crash kwam nadat Facebook executive David Marcus tijdens een hoorzitting verscheen om vragen te beantwoorden over de plannen van Facebook om hun eigen munt Libera te introduceren. Bitcoin daalde met 1.000 dollar in slechts een uur tijd na de hoorzitting, waardoor meer dan 10 miljard dollar van de totale waarde van de markt verdween. De huidige koers van Bitcoin van ongeveer $9.500 is nog altijd een stuk hoger dan aan het begin van het jaar, toen was Bitcoin namelijk nog minder dan $4.000 waard. Echter is het nog altijd een lange weg naar de recordhoogte van $20.000 uit 2017.

Wat werd er gezegd tijdens de hoorzitting?

Tijdens de hoorzitting werd aan de heer Marcus door senatoren verteld dat Facebook “misleidend” is om te geloven dat mensen het bedrijf met hun geld zullen vertrouwen. Andere senatoren maakten zich zorgen of de munt door criminele organisaties zou kunnen worden uitgebuit om het witwassen van geld te vergemakkelijken of zelfs terroristische activiteiten te financieren. Dit was dus niet bepaald een positief bericht voor de cryptocurrency markt in zijn algemeen. Na de hoorzitting twitterde Marcus dat Libera pas zou worden gelanceerd als het bedrijf “de zorgen van de regelgevende instanties” had aangepakt. Veel investeerders zijn geschokt door de strenge houding van de Amerikaanse regering, de kans is dan ook groot dat dit heeft gezorgd voor de daling van de laatste paar dagen/weken.

Wat de toekomst zal doen

Ondanks het verlies blijven veel Bitcoin voorstanders positief over de toekomst van de cryptocurrency. Een van de meest uitgesproken voorspellingen is nog altijd van John McAfee, die eerder deze week zei dat hij nog altijd denkt dat Bitcoin in 2020 1 miljoen dollar zal bereiken.  “Bitcoin is at the mid 10’s and people worry. LMFAO!! Why do you pay attention to weekly fluctuations? Look at the past few months… It’s rising drastically,” aldus John McAfee. De kans is aanzienlijk groot dat Bitcoin er echt wel weer bovenop zal komen, we zien namelijk dat juist steeds meer regeringen positief worden over de cryptovaluta. Tot de tijd dat ook zij het echt gaan toepassen is het dus alleen nog even afwachten, dit kan gepaard gaan met vrij flinke prijsschommelingen. Het is niet de eerste keer dat we een dipje meemaken!

Laat een Reactie achter