Waarschijnlijk herinner je je nog wel al die koppen in de krant: “Bitcoin tikt de 20.000 dollar aan” en “Crypto koersen gaan door het dak”. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een hoop nieuwe mensen op de markt bij zijn gekomen. Iedereen besloot om ook zijn of haar kans te wagen om zoveel mogelijk winst te behalen uit de crypto koersen. Echter, een paar maanden later storten de koersen in. Is dit het einde van de crypto markt? Lees snel verder om hier een antwoord op te krijgen!

Bitcoin (btc)

Het is niet het einde van Bitcoin

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Bitcoin en de andere munten zijn nog lang niet verloren. Sterker nog, de cryptomarkt is al ruim 80 keer zogenaamd doodverklaard in 2018. In 2017 is het voor een verbazingwekkende 127 keer afgeschreven van de markten, om vervolgens ongekende hoogtes te bereiken. Dit is dan ook zo mooi aan de crypto koersen, na elke val is er iedere keer weer de mogelijkheid om sterker terug te komen dan normaal. Zoals het bekende gezegde ook wel luidt: het is een weg van vallen en opstaan. Dit gezegde blijkt maar al wat te kloppen bij de Bitcoin koers.

Waarom zijn de koersen laag?

Op dit moment zijn de crypto koersen vrij laag, dit is iets waar we het allemaal wel mee over eens kunnen zijn. Dit komt voornamelijk door de mentaliteit van de markt. Een markt dat in een stijgende lijn verkeerd wordt ook wel een Bull Market genoemd. Een markt die juist daalt wordt een Bear Market genoemd, dit is waar wij ons momenteel in begeven als we kijken naar de crypto koersen. De mensen die de markt laag willen houden zijn nog altijd sterk over vertegenwoordigd. Zij hebben bijvoorbeeld een short positie op de Bitcoin koers (erop gokken dat de koersen dalen). Het is een constant gevecht tussen deze zogeheten Bears en Bulls, dit is de reden dat de koers soms heel even omhoog schiet.

Voordelen van lage crypto koersen

Het is echt niet zo dat lage crypto koersen altijd slecht zijn, er zitten zelfs enkele grote voordelen aan de lage koers. Door de lage koersen zijn de slechte munten als het ware uit de markt getrapt, de munten die toch vrijwel geen toekomst hadden. De munten die daarentegen wel echt een goed concept hebben en die ook daadwerkelijk laten zien dat ze iets kunnen zullen altijd blijven bestaan. Denk bijvoorbeeld aan Ripple, Ethereum en natuurlijk nog steeds de koning van de markt Bitcoin. Dus gebruik maken van de huidige lage koers om goedkoop munten in te kopen is misschien niet een slecht idee.

Wanneer je uitzoomt zal je zien dat de crypto koersen altijd erg schommelen, het is een volatiele markt. Er zijn al tientallen keren geweest dat de koers in is gezakt, om vervolgens weer harder terug te komen dan voorheen. Ben jij dus een crypto trader en baart de huidige markt je zorgen? Neem dan even rustig adem en houd altijd in gedachten: die Bitcoin koers komt echt wel weer omhoog. Je hoeft alleen maar naar de lange termijn te kijken.

Laat een Reactie achter