Bitcoin rekening aanmaken voor beginners.

Er zijn verschillende online wallets te vinden waarvan coinbase de meeste gebruikte is met meer dan 10 miljoen gebruikers. Een gratis online wallet aanmaken bij coinbase kan door op deze link te klikken. U krijgt hierdoor bij uw eerste aankoop van bitcoins via coisbase van minimum 100$ of het equivalent hiervan in euro, 10$ gratis.

Wat is een Bitcoin wallet?

De meest makkelijke manier om met Bitcoin te beginnen is het aanmaken van een zogenaamde wallet, oftewel een digitale sleutelbos. Je hebt namelijk een wallet nodig om bitcoins te ontvangen of te versturen. Voordat je bitcoins kunt gaan ontvangen en versturen heb je een wallet nodig vanuit waar je bitcoinadressen beheert. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar, welke het beste bij jou past kun je met behulp van de categorieën hieronder bepalen.

Hardware wallets

Hardware wallets – deze apparaten hebben veel weg van een bankieren apparaat als de ABN Amro e.dentifier of Rabo Scanner. Het voordeel van zo’n apparaat is dat het beschermt tegen vrijwel alle vormen van malware en je bitcoins dus niet zomaar gestolen worden door bijvoorbeeld hackers. Een ander voordeel is dat het kinderlijke eenvoudig is om een backup te maken van je wallet in de vorm van een recovery phrase.

ledger nano s

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een van de goedkoopste hardware wallets met een scherm; hij kost ongeveer € 70. Ledger, een van de meest bekende Bitcoin beveiligingsbedrijven, bracht dit apparaat in augustus 2016 uit.

 

trezor wallet

Trezor

TREZOR kwam in augustus 2014 van de grond als de eerste Bitcoin hardware wallet. Het apparaat biedt veilige bitcoin opslag aan plus de mogelijkheid de bitcoins te spenderen met het gemak van een “hot” wallet.

KeepKey- 2017-12-21 om 15.44.55

KeepKey

Keepkey is een grotere hardware wallet, maar heel simpel en veilig. Op deze locker kunnen een onbeperkt aantal ‘private keys’ bewaard worden en hij ondersteund bekende Bitcoin wallets als Electrum en multibit HD.

Software wallet

Een software wallet is een programma voor de computer of smartphone. In de meeste gevallen is de software gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen. Software wallets zijn echter erg kwetsbaar voor hackers en worden afgeraden om grote bedragen in bitcoins op te bewaren. Gebruik een software wallet als een soort lopende rekening en bewaar hier dus nooit teveel munten in.

exodus 2017-12-14 om 23.57.14

Exodus

Exodus is een multi-cryptocurrency wallet. Dit betekent dat de wallet naast bitcoin ook ondersteuning biedt voor andere cryptocurrencies. Met een eenvoudige user-interface is Exodus een makkelijke wallet om mee te beginnen. De software is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Exodus is hier gratis te downloaden.

Schermafbeelding 2017-12-14 om 23.59.59

Electrum

Deze software wallet is vooral populair onder Windows en Linux gebruikers. Het is een gratis wallet die veel veiligheidseigenschappen aanbiedt. Electrum kan ook in combinatie worden gebruikt met verschillende hardware wallets. Electrum is hier gratis te dowloaden.

copay 2017-12-15 om 00.03.37

Copay

Copay is een Bitcoin-portemonnee van Bitpay en beschikbaar op iOS, Android, Windows Phone, Linux, macOS en Windows. Omdat Copay beschikbaar is op meerdere platforms, is het eenvoudig om dezelfde portefeuille of accounts op meerdere apparaten te gebruiken. Copay is hier gratis te downloaden.

Bitcoin wallets komen in vele soorten en maten met elk hun eigen voor- en nadelen. Persoonlijk kiezen wij altijd voor een hardware wallet zoals de Trezor  maar iedereen zal uiteindelijk voor zichzelf moeten beslissen welke wallet het beste bij hem of haar past. Let op: doe ook altijd zelf onderzoek naar de betrouwbaarheid van een wallet, er zijn verschillende ‘nep’ wallets in omloop.