De invloed van de renteverlaging door de FED voor Bitcoin

De cryptomarkt blijft maar op en neer bewegen, dit is nu eenmaal een gegeven in een nieuwe markt als deze.

Veel mensen maken zich zorgen over de renteverlaging die is afgekondigd door de FED, echter is het maar de vraag of dit ook echt slecht zal zijn voor de mensen die Bitcoin in handen hebben. In dit artikel zullen wij je wat meer laten zien over deze renteverlaging, daarnaast laten we je zien wat er op dit moment met de Bitcoin koers aan de hand is. Zo weet je precies of deze aankondiging wel zo eng is als dat hij lijkt.

Eerste renteverlaging in tien jaar

Volgens de meest recente nieuwsberichten wordt verwacht dat de FED (The Federal Reserve) volgende week voor het eerst in meer dan tien jaar de rente zal verlagen. Anthony Pompliano, de oprichter van Morgan Creek Digital Assets, wees erop dat de daling van het BBP een teken is dat de economie aan het vertragen is. Dit zou als gevolg kunnen leiden tot nog meer renteverlagingen. Is dit slecht vraag je je af? Nee, dit is het zeker niet. Volgens Anthony Pompliano kan de verlaging  van de rente ook wel gezien worden als ‘rocket fuel’ voor Bitcoin.

Mogelijk een crisis op komst?

De gevolgen van de handelsoorlog van tussen de VS en China  en de tariefverhogingen kwamen tot uiting in een daling van de bruto particuliere investeringen in het tweede kwartaal, de ergste daling in die categorie sinds 2015. Het rapport voegde eraan toe dat de export ook met 5,2% daalde naarmate de economie krimpt. Dit heeft als gevolg gehad dat de dollar is gaan dalen ten opzichte van de Euro, de positie is dus als het ware verzwakt.

Een zwakkere Dollar is goed nieuws voor Bitcoin, Bitcoin probeert dan ook dat ze kunnen herstellen in afwachting van de daadwerkelijke renteverlaging door de FED. Deze stap om de rente te verlagen wordt door de econoom als preventief gezien, echter kan het ook een katalysator zijn voor de volgende financiële crisis. Hoe dan ook, het is allemaal goed nieuws voor Bitcoin, op dit moment presteren ze zelfs beter dan de normale valuta’s zoals de Euro of de Dollar.

Actuele koers van Bitcoin

Gister is het gelukt om weer even de psychologische $10.000 barrière aan te tikken, echter heeft dit niet heel erg lang geduurd. Er staan op dit moment namelijk een hele hoop verkooporders open op dit punt, voordat we door deze sell wall heen zijn zullen we wel een aantal weken verder zijn. Het is dan ook hopen dat door de renteverlaging de koers van Bitcoin verder zal gaan stijgen. Als het de munt lukt om door de $10.000 barrière heen te breken dan is de kans groot dat hij alleen maar verder zal gaan stijgen. Al helemaal als de vraag naar Bitcoin over de weken heen groter zal worden dan voorheen.

Laat een Reactie achter