bitflex.nl

Bakkt is van plan om het testen voor bitcoin futures toch echt plaats te laten vinden in Juli 2019. Dit volgt uit een verklaring van Bakkt CEO Kelly Loeffler van Bakkt die op 13 Mei heeft aangekondigd handel drijft dat dit op de planning zal staan voor de komende maanden. Voor de wereld van de cryptomunten is dit erg goed nieuws. Wat zal er nu precies aankomen en wat maakt Bakkt dan eigenlijk een goede kandidaat voor deze futures? Dat zullen we jou in dit artikel eens laten zien.

De aankondiging van de futures

Het werd voor het eerst aangekondigd in augustus 2018, in deze maand stelde institutionele cryptobeurs Bakkt dat het binnenkort bitcoin futures trading testing zou gaan introduceren op een federaal gereguleerde futures beurs in samenwerking met haar moederbedrijf Intercontinental Exchange (ICE). Bakkt werkt samen met zowel ICE Futures U.S. exchange als ICE Clear U.S. clearinghouse om de eerste tests van de handel in en bewaring van bitcoin futures voor te bereiden. Loeffler schreef: “In samenwerking met onze beurs- en clearingpartners bij ICE zullen we de komende weken met onze klanten samenwerken om ons voor te bereiden op het testen van de gebruikersacceptatie (UAT) voor futures, die naar verwachting in juli van start zal gaan.

Naast de aankondiging meldde het bedrijf ook dat het nauw samenwerkt met de United States Commodity Futures Trading Commission om te voldoen aan de federale regelgeving en om te voldoen aan belangrijke eisen op het gebied van beleggersbescherming. Daarom heeft de ICE Futures U.S. bij de CFTC een aanvraag ingediend om goedkeuring van de toezichthouder te krijgen voor het aanbieden van twee belangrijke soorten bitcoinfuturescontracten, zoals dagelijkse afwikkeling van bitcoinfutures en maandelijkse bitcoinfutures. Eind april verwierf Bakkt de crypto custodian service Digital Asset Custody Company (DACC), en kondigde ook aan dat het bedrijf bij het New York Department of Financial Services een aanvraag indiende om als trustbedrijf te fungeren als een gekwalificeerde beheerder van digitale activa. Onlangs publiceerde Reuters een artikel dat beweert dat de ICE gebruik heeft gemaakt van de “crypto winter” van 2018 om crypto activa te kopen tegen een korting voor haar Bakkt platform.

Een goede toekomst

Aangezien grote institutionele bedrijven en ondernemingen allemaal te maken krijgen met Bakkt zien wij echt een goede toekomst in dit platform. Door de vele samenwerkingen en de goede ontwikkelingen zal het een bedrijf kunnen worden wat een grote rol zal gaan spelen in de wereld van de crypto. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de doelstellingen allemaal binnen de tijd behaald zullen worden, echter is het nog maar de vraag of er in de komende maanden geen vertragingen zullen oplopen. Houdt Bakkt zeker in de gaten want het kan zomaar zijn dat dit een grote speler zal worden!

Laat een Reactie achter