Analyse cryptomarkt

De cryptomarkt heeft de laatste paar dagen een hele hoop veranderingen meegemaakt. Van flinke stijgingen tot aan projecten die nagenoeg niet meebewegen met de rest. Aangezien het wel van belang is dat je op de hoogte bent van deze ontwikkelingen zullen wij jou hierover wat meer laten zien, zo weet je precies wat je kunt verwachten van de komende periode.

De ontwikkeling in China

De prijs van Bitcoin schommelde van $7.600 tot $8.400 binnen een tijdspanne van enkele uren op 25 Okt., bijna onmiddellijk nadat de Chinese President Xi Jinping zei dat China zich op blockchain ontwikkeling zou concentreren. Sommige investeerders verwachten dat de zeldzame omwenteling van de Chinese regering over de ontwikkeling van de blockchain kan hebben bijgedragen aan de stijging van de prijs van bitcoin. cnLedger, een betrouwbare nieuwsbron in China, zei: “President Xi Jinping benadrukte dat de geïntegreerde toepassing van blockchain technologie een belangrijke rol speelt bij nieuwe technologische innovatie en industriële transformatie. Het voegde eraan toe dat president Xi benadrukte dat de natie de ontwikkeling van blockchain-technologie moet versnellen om zo andere landen voor te zijn.

De bron hoorde president Xi zeggen: “We must take blockchain as an important breakthrough for independent innovation of core technologies, clarify the main directions, increase investment, focus on a number of key technologies, and accelerate the development of blockchain and industrial innovation.” Terwijl de term “blokketen” die door China wordt gebruikt waarschijnlijk verwijst naar een toegestaan grootboek dat structureel en fundamenteel verschilt van gedecentraliseerde munten zoals Bitcoin, wordt verwacht dat de verklaring van president Xi aanzienlijk veel aandacht zal brengen naar crypto in het algemeen.

Grote bitcoin shorts liquidation op BitMEX

Momenteel wordt China beschouwd als de belangrijkste katalysator voor de abrupte ommekeer van Bitcoin, aangezien de technische structuur van de kortetermijntrend van bitcoin vóór die tijd sterk neigde naar een bearish trend. Een kleine opwaartse beweging veranderde uiteindelijk in een $1.000 dollar-rally, wat leidde tot een cascade van korte liquidaties op BitMEX. Volgens Datamish is er voor meer dan 150 miljoen dollar aan short contracts op BitMEX geliquideerd, waardoor de prijs van bitcoin binnen een kort tijdsbestek verder is gestegen.

Een verandering in sentiment

Bitcoin (BTC) en Bitcoin SV (BSV) zijn de enige cryptocvaluta’s in de top 10 qua marktkapitalisatie die boven hun lange termijn gemiddelde zijn gesprongen.

Het 200-daags moving average (MA) wordt vaak beschouwd als een marker voor een bullish trend op lange termijn wanneer de prijzen boven en bearish wanneer de prijzen onder het gemiddelde liggen. Bitcoin’s (BTC) steeg met 30 procent na 5 weken van 7.393 tot 10.350 dollar over een periode van 2 dagen en trok de prijzen omhoog boven de moving average, dit is een verandering in zowel de dynamiek als het sentiment voor de markt van de crypto.

Bitcoin SV (BSV) was het beste van de dag dag, zij sloten een paar dagen geleden de 200 dagen MA. Toch moeten deze bewegingen nog worden weerspiegeld in de resterende top 10 cryptografieën, aangezien de bulls worstelen om te winnen van de bears die al ruim 4 maanden lang de overhand hebben.

Handelaren optimistisch

Het sentiment rond de Bitcoin prijs is merkbaar hersteld na de 10 procent opwaartse beweging, sommige handelaren verklaren dat het zou kunnen betekenen dat de munt een volledige omkering met zich mee kan brengen.

Zo ook Alex Mashinsky, CEO van Celsius Network: “Wat er naar beneden gaat moet omhoog: er was geen reden voor de crash van deze week, dus waarom hebben we een reden nodig om terug te gaan naar boven? Ik denk dat Zuckerberg’s getuigenis veel mensen ongerust maakte over een grotere vergelding van de regelgevers, maar nadat de meeste vragen niets te maken hadden met crypto in het algemeen – en met rapporten van vanmorgen over China’s eerste Xi die Blockchain omschrijft als een ‘Rule of law network’ – zijn de sentimenten gestegen en is de bull terug.”. Raoul Pal, CEO van Global Macro Investor, zei: “A fitting end to Gold vs Bitcoin. They both feel like they are trying to break higher after consolidations. Bitcoin is very interesting here… had to take some pain from the failure of the initial preferred wedge pattern but let’s see how this set up works.”

Altcoin-markten laten een duidelijke scheidslijn zien

Ook Altcoins zijn net als Bitcoin gaan stijgen. Het waren echter de Chinese projecten die een duidelijk voordeel hadden ten opzichte van de andere projecten. Dit komt natuurlijk door de opmerking van Xi Ping. Zowel Tron (TRX) als NEO (NEO) presteerden aanzienlijk beter dan de gemiddelde top twintig van de projecten, beide met een stijging van ongeveer 23% in de afgelopen 24 uur. Tezos (XTZ) en Zcash (ZEC) toonden ook vooruitgang met 8% winst. Ether (ETH), de grootste altcoin van de markt heeft niet zo heel veel gedaan qua prijs. De andere munten zijn nagenoeg allemaal gestegen, met uitzondering van de zeer kleine projecten die ver onder de top 20 vallen.

Dit komt voornamelijk door het feit dat het vertrouwen nog niet helemaal op het oude niveau is, hierdoor zullen mensen alleen kiezen voor de munten waarvan ze weten dat deze een stijging mee zullen maken.

Het is op dit moment dus zeker zo dat de cryptomarkt er goed voor staat. De stijging laat zien dat er sprake is van een ander sentiment. Minder mensen maken zich druk om de koersen en zijn minder bang dat alles fout zal gaan. Door dit toenemende vertrouwen in combinatie met de goede berichten uit China ziet het er zeker goed uit. Nu is het natuurlijk wel zo dat er nog een lange weg te gaan is voordat we weer op het oude niveau van vorig jaar terug zijn.

Tot die tijd is het altijd verstandig om je tussentijdse winst te pakken en door goedkoop in te kopen nu het nog kan.

Laat een Reactie achter