2020 een groot jaar voor crypto

Denk terug aan het beging van 2019 en aan de tiende verjaardag van Bitcoin. De industrie had in dit jaar weinig te vieren. De prijzen waren naar nieuwe dieptepunten gezakt, terwijl startups en zelfs enkele zwaargewichten uit de industrie steeds meer macht kregen. Dit jaar begint het in ieder geval goed. De meeste munten staan weer in het groen en alles begint langzaam aan op te klimmen. Ben je benieuwd wat [crypto] ons in 2020 gaat brengen? Lees dan snel verder, we laten het je in dit artikel allemaal zien!

Wat gaat 2020 ons brengen?

Er is een overvloed aan factoren die de interesse in [cryptocurrency] stimuleren. Twee belangrijke factoren zijn de marktvolatiliteit en duidelijke voorbeelden van mainstream adoptie. Wall Street-firma’s als Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben hun plannen om cryptocurrency’s aan te bieden aan hun institutionele klanten stilletjes aan de kant geschoven. Het leek erop dat de mensen gewoon waren gestopt met het geven om digitale activa. Nu het begin van het nieuwe jaar echt is begonnen, zien we vier belangrijke [positieve trends] opduiken.

  1. Ten eerste en misschien wel in de eerste plaats hebben we gezien dat er snel is geëxperimenteerd en geïmplementeerd. In een jaar van baanbrekend vallen en opstaan, ontwikkeling en verfijning is de crypto markt in een geheel nieuw vaarwater terechtgekomen. De populaire sportkledingfabrikant New Balance is begonnen met het gebruik van de Cardano-blockchain in zijn wereldwijde keten; Malta’s Gambling Authority testte cryptocurrency in casino’s; en de Bank of France zei dat ze begin 2020 proeven zal starten met een digitale munt.

2. Ten tweede is er een explosie geweest in de grootte en de toegankelijkheid van [crypto-derivaten].  Als we kijken naar de BTC Perpetual Futures, zien we dat de markt steeds concurrerender wordt nu de grote beurzen hun intrede doen. We verwachten dat deze trend zich in 2020 zal doorzetten, aangezien de dominante beurzen steeds groter zullen gaan worden. Ten derde is de decentrale financiering (DeFi) een broeinest van innovatie geworden. De totale waarde van de [DeFi-projecten] is dit jaar bijna verdrievoudigd tot meer dan 650 miljoen dollar. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën voor een vertrouwenloze en veilige financiële dienstverlening zijn er nu volledig nieuwe krediet- en margeverhandelingsfaciliteiten beschikbaar.

Handelaren kunnen nu naadloos switchen tussen verschillende schuldposities met behulp van InstaDApp en bedrijven zoals Babel Finance in China bieden grootschalige miners via crypto als onderpand.

Last but not least heeft de industrie het afgelopen jaar hard gewerkt aan het oplossen van enkele van de problemen die [cryptomarkt] teisteren.

Nieuwe custodial oplossingen helpen niet alleen bedrijven en vermogende particulieren om cryptocurrency’s te beveiligen tegen hackers, maar sommigen staan zelfs toe dat er op afstand wordt gestaakt. Dit betekent dat houders het netwerk kunnen beveiligen en een passief inkomen kunnen verdienen zonder zelf echt betrokken te zijn.

De Global Macro Investors zullen ook in gaan stappen

Ray Dalio heeft de globale macro visie voor crypto duidelijk uiteengezet toen hij zei: “Dus, de grote vraag die het overwegen waard is op dit moment is welke [investeringen] goed zullen presteren in een reflatoire omgeving die gepaard gaat met grote verplichtingen en met aanzienlijke interne conflicten tussen kapitalisten en socialisten, evenals externe conflicten.

Het is ook een goed moment om te vragen wat de op één na beste valuta of opslagplaats van rijkdom zal zijn wanneer de meeste reservevaluta centrale bankiers hun valuta’s willen devalueren in een fiat valutasysteem”.

In 2020 geloven veel economen dat grote wereldwijde macro hedgefondsbeleggers publiekelijk de positie zullen innemen dat bitcoin een logische aanwinst is om aan te houden voor de toekomst.

Steeds meer regelgeving rondom crypto

In het algemeen is er veel werk verricht om best practices in de digital asset class vast te stellen. Industrie-instanties zoals Global Digital Finance hebben samen met de leden gewerkt aan het bevorderen van een gemeenschappelijke set van professionele normen, waaronder een toezegging om te voldoen aan de relevante regelgeving.

Er is wereldwijd aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van regelgeving, waarbij financiële marktinstellingen worden aangemoedigd om het potentieel van digitale activa te benutten – zowel wat betreft hun vermogen om het economische landschap te veranderen als hun vermogen om een niet-gecorreleerde activaklasse aan te bieden.

Nu bedrijven zoals JPMorgan hun eigen digitale valuta’s beginnen te implementeren, wordt het snel duidelijk dat zelfs de grootste critici van de digitale markten dit potentieel erkennen.

Ook in de V.S. hebben politici en regelgevers hun positie verzacht en de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, liet zelfs doorschemeren dat er een digitale dollar is vrijgekomen. Cryptocurrency’s zouden wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het versterken van de economische suprematie van landen.

De particuliere sector is ook op komst

In de particuliere sector hebben de gereguleerde platforms een marktinfrastructuur uitgebouwd om tegemoet te komen aan de mainstreamvraag. De lancering van [Bakkt bitcoin futures] in september betekende een belangrijke stap in de richting van het bieden van gereguleerde middelen aan institutionele beleggers om blootstelling aan cryptocurrency te verkrijgen.

En CME, die zijn BTC-futures voor het eerst lanceerde in december 2017, is van plan om begin 2020 opties te lanceren.

Andere producten die op de markt zijn gekomen zijn onder meer beursverhandelde producten op de SIX Zwitserse beurs die worden aangeboden door Amun en MVIS en die worden aangedreven door CryptoCompare-gegevens. Een [bitcoin ETF] is misschien nog niet in zicht, maar institutionele beleggers betreden de activaklasse via alternatieve instrumenten. Grayscale Investments, de grootste vermogensbeheerder van digitale valuta, trok in het derde kwartaal een recordbedrag van 254,9 miljoen dollar aan.

We zijn misschien nog ver verwijderd van de $20.000 [bitcoin] high in december 2017, maar de reguliere fundamenten zijn nu gelegd. Nu de cryptocrisis haar tweede decennium ingaat, zal de brede adoptie goed op gang komen.

Zeker belangrijk om in de gaten te houden want dit jaar zal ons een hele hoop goeds gaan brengen!

Laat een Reactie achter