Jamie Dimon, topman van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase, heeft spijt van zijn eerdere uitspraken over de bitcoin. De bankier noemde de digimunt ‘een fraude erger dan de Nederlandse tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw’. 

 

Dimon deed die uitspraak tijdens een conferentie over financiële dienstverlening. Hij kreeg de vraag of er handelaren bij zijn bank werken die in bitcoins handelen. Zijn antwoord was: ,,Als we een handelaar hadden die in bitcoins zat, zou ik die meteen ontslaan. Het is tegen onze regels.”

Ook stelde hij dat de bitcoin ‘oplichting’ is en dat deze ‘uiteindelijk zal ontploffen’. Op de Amerikaanse nieuwszender Fox zei Dimon nu dat hij die uitspraken niet had moeten doen. Hoewel de bitcoin hem nog altijd niet interesseert, zei hij wel dat de technologie achter de bitcoin wel degelijk solide is en dat steeds meer bedrijven gebruik maken van deze zogeheten blockchain-technologie.

 

Koersen

Dimon wordt alom gezien als een van de best presterende managers op Wall Street. De uitspraken die hij vorig jaar over de bitcoin bezigde werden hem vooral door de handelaren in cryptomunten niet in dank afgenomen.

De bitcoin daalde hard na de uitlatingen van Dimon. Momenteel is de bitcoin zo’n 14.800 dollar waard. De voorlopige piek lag in december toen de munt voor meer dan 19.000 dollar werd verhandeld. Aan het begin van 2017 stond de bitcoin nog op 968 dollar.

Laat een Reactie achter