Zo’n 11 miljoen euro staken de twee zakenmannen Tyler en Cameron Winklevoss jaren geleden in bitcoins. Nu zijn ze op papier miljardair. Naar verluidt zijn ze de eersten die dat bereikt hebben met de cryptomunt.

De tweelingbroers zaten samen met Facebook-oprichter Zuckerberg op de universiteit van Harvard. Ze richten toentertijd een eigen sociaal netwerk op en claimden dat Zuckerberg met het idee aan de haal was gegaan. De twee klaagden Zuckerberg aan en gingen in 2008 akkoord met een schikking van zo’n 65 miljoen dollar.

Een deel van dat geld stopten ze in maart 2013 in bitcoins, toen de koers nog zo’n 120 dollar was. Nu is de munt meer dan 11.000 dollar waard.

Tyler en Cameron Winklevoss hebben zich in de loop der jaren geprofileerd als experts in virtuele munten. Ze hebben een eigen digitaal handelsplatform opgericht en houden onder meer lezingen over de bitcoin.

 

 

 

bron; nos.nl/

Laat een Reactie achter