Het gaat om een handelaar die op LedgerX, een startup-beurs waarop derivaten in bitcoins worden verhandeld, voor bijna 1 miljoen dollar aan opties heeft ingekocht. Hij gokt daarmee dat de grootste cryptomunt eind december 2018 boven 50.000 dollar staat.

Op LedgerX blijven de handelaren anoniem. Het is daarom niet duidelijk wie de transactie heeft gedaan. Sterker nog, het is niet eens helemaal duidelijk of het wel om één handelaar gaat, schrijft The Wall Street Journal.

Feit is wel dat er binnen 24 uur voor bijna 1 miljoen dollar van deze opties is ingekocht en het om een vrij ongebruikelijke transactie gaat. Deze optie op 50.000 dollar wordt weinig gekocht en zeker niet voor zo’n groot bedrag.

Institutionele belegger

Paul Chou, de topman van LedgerX, wil niet identificeren wie de transactie heeft of hebben gedaan. Maar hij denkt het vanwege het hoge bedrag niet dat het gaat om een particuliere belegger. Tegen The Wall Street Journal stelt hij dat het waarschijnlijk institutionele beleggers die hun tenen in het bitcoinwater steken.

Mogelijk verlies van een miljoen, winst kan ver oplopen

Hoe deze gok op de toekomstige koers van de bitcoin afloopt moet volgend jaar blijken. De opties geven het recht om eind december voor 50.000 dollar per stuk 275 bitcoins te kopen. Dat zou 13,8 miljoen dollar kosten.

Als de bitcoin tegen die tijd lager dan 50.000 dollar staat vervallen de opties en is de inleg van 1 miljoen dollar verloren. De echte winst komt natuurlijk als de bitcoin nog veel verder dan 50.000 dollar oploopt.

Stel de bitcoin staat eind volgend jaar op 100.000 dollar. De handelaar heeft dan voor de 1 miljoen dollar inleg en 13,8 miljoen aan bitcoininkoop 275 bitcoins in handen die 27,5 miljoen dollar waard zijn. Een winst van 12,7 miljoen dollar dus.

De handel is dus waarschijnlijk gedaan door iemand – of meerdere iemanden – die sterk geloven in een voortzetting van de koersexplosie die we dit jaar hebben gezien. Want de serieuze winst komt pas binnen als de bitcoin ver voorbij de 50.000 dollar stijgt.

 

 

 

finanzen.nl

Laat een Reactie achter